تدوین دائره المعارف اخلاق پزشکی/ در سه دهه اخیر رشد و بالندگی زیادی در بحث‌های اخلاق پزشکی و اخلاق پرستاری داشته‌ایم

رئیس مرکز تحقیقات اخلاق و تاریخ پزشکی خبر داد:

تدوین دائره المعارف اخلاق پزشکی/ در سه دهه اخیر رشد و بالندگی زیادی در بحث‌های اخلاق پزشکی و اخلاق پرستاری داشته‌ایم

رئیس مرکز تحقیقات اخلاق و تاریخ پزشکی از تدوین دائره‌المعارف اخلاق پزشکی خبر داد و گفت: این دائره‌المعارف براساس بینش اسلامی تدوین شده و به دنبال ترجمه آن به زبان‌های انگلیسی و عربی نیز هستیم.

به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات اخلاق و تاریخ پزشکی به نقل از وبدا، دکتر باقر لاریجانی، امروز در یازدهمین کنگره اخلاق پزشکی در مرکز همایش‌های رازی اظهار کرد: علاوه بر ارتباط پزشک و بیمار که یکی از مهم‌ترین جنبه‌های اخلاق پزشکی است، موضوعات چالش‌برانگیز جدید زیستی از جمله شیوع کرونا نیز در بحث اخلاق پزشکی مطرح است.
وی افزود: قدمت اخلاق زیستی با سابقه‌ای برابر با سابقه علم پزشکی است و سوگندنامه بقراط نشان‌دهنده توجه به اخلاق پزشکی است.
دکتر لاریجانی یادآور شد: در تاریخ کشور ما، اخلاق و آداب پزشکی هیچ‌گاه از طبابت جدا نبوده است و با توجه به قدمتی که داریم، با استفاده از اصول فقهی و اسلامی باید راهکارهای نوین برای حل چالش‌های اخلاق پزشکی و تدوین علم اخلاق زیستی بومی براساس اصول اسلامی را مدنظر قرار دهیم.
وی ادامه داد: در سه دهه اخیر رشد و بالندگی زیادی در بحث‌های اخلاق پزشکی و اخلاق پرستاری داشته‌ایم و اولین برنامه راهبردی اخلاق پزشکی کشور در سال ۸۱ تدوین شد که در توسعه آموزش و کیفیت درمان و ارتقای بهره‌وری به ما کمک کرد. همچنین تشکیل شورای عالی اخلاق پزشکی از جمله اقداماتی بود که حرکت مهمی به سوی توجه به همه ابعاد اخلاق در پژوهش است.
دکتر لاریجانی با بیان اینکه چندین مجله و جلدهای کتاب درباره اخلاق پزشکی در کشور منتشر شده است، گفت: باید در حوزه اخلاق پزشکی توجه بیشتری به برخی ابعاد داشته باشیم زیرا چالش‌هایی در رفتارهای علمی داریم و سرقت ادبی یکی از آفت‌های پژوهش در کشور است.
وی از تدوین دائره‌المعارف اخلاق پزشکی خبر داد و تصریح کرد: دائره‌المعارف اخلاق پزشکی کشور که براساس بینش اسلامی تدوین شده اقدامی بسیار ماندگار است و به دنبال ترجمه این دائره‌المعارف به زبان‌های انگلیسی و عربی نیز هستیم.
دکتر لاریجانی با بیان اینکه باید با همکاری سازمان جهانی بهداشت اقداماتی برای اخلاق پزشکی کنیم، خاطرنشان کرد: جنگ به عنوان یک بحران اجتماعی، پیشرفت‌های تکنولوژیک، تخصیص منابع و نابرابری، از جمله چالش‌های اصلی در اخلاق پزشکی در سال ۲۰۲۴ بوده است.

کلمات کلیدی
مرجان ایمانی
تهیه کننده:

مرجان ایمانی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *