English | جستجو | درباره ما | تماس با ما | صفحه اصلی ۱۴:۵۵:۱۳ تاریخ: ۳ مهر ۱۳۹۶

جلسه هفتگی ارائه موارد اخلاق پزشکی - ۸ مردادماه ۱۳۹۶

بیمار خانم ۲۶  ساله و دارای مدرک تحصیلی لیسانس است. ایشان در حال حاضر هفته ۳۸ از دومین بارداری  خود را سپری می‌کند. ایشان در طول بارداری مشکل خاصی نداشته و مادر و جنین از سطح مناسبی از سلامت  برخوردارند.  بیمار در زمان بارداری اول، در کشور دیگری سکونت داشته و با استفاده از امکانات رفاهی مناسب و با دریافت بی‌حسی اپیدورال بسیار مؤثر، زایمان طبیعی خوبی را تجربه کرده است. در حال حاضر به لحاظ طبی اندیکاسیونی برای سزارین ندارد . اما بیمار مایل است به‌دلیل عدم وجود شرایط طبی و رفاهی لازم برای انجام NVD قابل قبول، سزارین شود. با این وجود پزشک متخصص زنان به‌دلیل عدم وجود اندیکاسیون سزارین و با توجه به مصوبه‌ی وزارت بهداشت مبنی بر ضرورت خودداری از انجام سزارین در موارد غیرضروری، بیمار را توصیه به انجام زایمان طبیعی می‌نماید.

الف) در صورت اصرار بیمار برای انجام سزارین، آیا می توان او را وادار به قبول NVD کرد؟

ب) آیا عدم وجود امکانات طبی (زایمان بدون درد) و رفاهی مناسب برای NVD می تواند توجیه مناسبی برای سر باز زدن از سیاست‌های دولت مبنی بر خودداری از انجام سزارین‌های غیر ضروری باشد؟

ج) آیا در رابطه با پیروی از سیاست‌های دولتی،  تفاوتی بین بخش‌های درمانی دولتی و خصوصی وجود دارد؟