English | جستجو | درباره ما | تماس با ما | صفحه اصلی ۱۴:۵۵:۲۶ تاریخ: ۳ مهر ۱۳۹۶

جلسه هفتگی ارائه موارد اخلاق پزشکی - ۲۵ تیر ماه ۱۳۹۶

بیمار مادری است ۲۲ ساله  باردار (حاملگی بار دوم و حدوداً درهفته ۱۴ ) ،  در اوایل اسفند ماه ۹۵ به علت درد شکم در هفته ۵  بارداری سونوگرافی شده و با تشخیص احتمالی کیست پرفوره تخمدان در شهر «آ» مورد جراحی قرار می گیرد که پاتولوژی تراتوم ماچور گزارش می‌شود. دو هفته پس از ترخیص، بیمار دچار پارستزی پیشرونده در اندام‌های تحتانی می‌شود که بیمار مجددا در شهر «آ»  بستری شده و MRI ستون مهره‌ها ضایعات انفیلتراتیو در مهره‌های هفتم گردنی و دهم تراسیک نشان می‌دهد. بیمار دچار احتباس ادراری و ترومبوسایتوپنی شده و با رضایت شخصی بیمارستان شهر «آ» را ترک کرده و به بیمارستان شهر «ب» مراجعه می‌کند. در بدو مراجعه، آسپیره مغز استخوان، متاستاز به مغز استخوان را نشان می‌دهد و در اندوسکپی انجام شده توده معده بیوپسی می‌گردد. پاتولوژی ادنوکارسینوم معده گزارش می‌شود. بیمار کاندید سقط جنین می‌شود که علیرغم کسب مجوز لازم به‌دلیل ترمبوسایتوپنی شدید و خونریزی معده‌ی مقاوم میسر نمی‌شود. جهت کنترل خونریزی معده و درمان آسیب فشاری به نخاع ناشی از ضایعات ستون مهره‌ها یک جلسه رادیوتراپی انجام می‌شود (رحم در فیلد رادیوتراپی نبوده است). به‌دلیل عدم پاسخ درمانی و ادامه خونریزی معده یک نوبت شیمی درمانی سبک و تک دارویی انجام می‌شود که آن هم مؤثر نبود. در سونوگرافی انجام شده جنین قلب نداشته و زنده نبوده و متاستاز کبدی نیز ایجاد شده است. بیمار به‌دلیل سپتیسمی مقاوم و عفونت تنفسی فوت می‌گردد.

الف) اگر این بارداری بالای نوزده هفته بود آیا رادیوتراپی مجاز بود؟

ب) در صورتی که با توجه به ترومبوسایتوپنی پیشرونده بیمار، پیش بینی پزشکان، عارضه دار شدن بارداری پس از هجده هفتگی باشد آیا این پیش بینی مجوزی برای انجام سقط زودرس پیش از هجده هفتگی می باشد؟

ج) اگر پدر و مادر (یکی یا هر دو)  با سقط بچه مخالف بودند چه می کردیم؟