English | جستجو | درباره ما | تماس با ما | صفحه اصلی ۸:۱۴:۲۶ تاریخ: ۶ تیر ۱۳۹۶

جلسه هفتگی ارائه موارد اخلاق پزشکی - ۲۱خرداد ماه ۱۳۹۶

خانمی در ۳۸ سالگی ازدواج نموده و در ۴۰ سالگی با استفاده از روش‌های کمک باروری، باردار شده‌اند. با توجه به سن ایشان تست‌های غربالگری انجام می‌شود. در هفته ۱۷ بارداری در تست‌های غربالگری تریزومی ۲۱ تشخیص داده شده و بیمار پس از دریافت جواب آزمایش به پزشک معالج ارجاع داده می‌شود. پزشک برای وی توضیح می‌دهد که جنین مشکل دارد و مبتلا به سندرم داون است و راه حل درمانی وجود ندارد و امکان سقط قانونی وجود دارد. بیمار با توجه به توضیحات پزشک معالج اقدام به سقط می‌کند. در نهایت، تلاش برای بارداری مجدد موفقیت آمیز نبوده و بیمار در ۴۲ سالگی به یائسگی زودرس مبتلا می‌شود. همسر وی با فرزند خواندگی و تخمک اهدایی مخالف است و تمایل به جدایی دارد.

در حال حاضر بیمار از متخصص زنان شکایت دارد که بدون توجه به وضعیت ایشان (فاکتور سن و ناباروری) به گونه‌ای به ایشان مشاوره داده و اطلاعات را به نحوی منتقل نموده‌ که بیمار بدون آگاهی از شرایط کودکان مبتلا به سندرم داون اقدام به سقط نموده و در حال حاضر با چنین مشکلاتی روبرو هستند.

- آیا ابتلای جنین به سندرم داون دلیلی اخلاقاً موجه برای سقط کردن است؟

- متخصص ژنتیک چه تکلیفی برای اطمینان از آگاهانه بودن تصمیم والدین برای انجام سقط دارد؟

- آیا متخصص ژنتیک بر اساس اعتقادات خود می تواند به تصمیم والدین جهت دهد؟