English | جستجو | درباره ما | تماس با ما | صفحه اصلی ۱۶:۲۴:۵ تاریخ: ۶ خرداد ۱۳۹۶

زوجی برای درمان ناباروری به مرکز درمانی مراجعه می کنند و در طول معاینات و آزمایشات برای ایشان اهدای جنین توصیه می شود. ایشان برای مجوز به دادگاه فرستاده می‌شوند و پس از اخذ مجوز به مرکز ناباروری باز گشته و یکی از اقوامشان را معرفی می‌کنند تا از جنین‌های اضافی آن‌ها به زوج حاضر اهدا شود. از زوج اهدا کننده رضایت آگاهانه گرفته شده و روال انجام می‌گیرد و حاصل نوزادی سالم می شود.  پس از سه سال، مادر فوت می‌کند و متعاقب فوت مادر زوج اهدا کننده جهت استرداد نوزاد به دادگاه اقامه دعوا می‌کنند. دعوا مورد رسیدگی قرار می‌گیرد و دادگاه بر اساس این‌که نسب نوزاد مربوط به اهدا کننده است و نیز پدر از نظر بهره هوشی تا حدی پایین است و مادر فوت شده حکم به استرداد نوزاد می دهد.

- آیا وقتی برای اهدای جنین قانونی تصویب می شود شخصی می تواند بر خلاف قانون فرزند را پس بگیرد؟

- آیا مرکز درمانی برای رعایت نکردن محرمانگی که در آیین نامه اجرایی قانون اهدای جنین آمده مسئول نیست؟

- آیا زوجهای گیرنده جنین از چنین احتمالی آگاه می شوند؟ آیا اخلاقا باید با ایشان در زمینه خطر استرداد مشاوره کرد؟