English | جستجو | درباره ما | تماس با ما | صفحه اصلی ۶:۴۲:۵۵ تاریخ: ۲۹ آبان ۱۳۹۶

یکی از رزیدنت‌های پاتولوژی برای آمادگی امتحان بورد، لام‌های آرشیو یکی از مراکز درمانی را بررسی می‌کرد. به موردی برمی­خورد که در آن تشخیص گذاشته شده برروی لام با نمای هیستولوژیک همخوانی نداشت. لذا از 2 نفر از اساتید بخش مشاوره گرفته و از بلوک مربوطه برش مجدد تهیه می­کند. نتایج نشان داد که نمایی که در گزارش پاتولوژی سال 1382، High grade stromal sarcoma with osteosarcomatous features گزارش شده و بر اساس آن، برای بیمار که دختر 16 ساله اهل ایلام بوده است mastectomy  انجام گرفته، در واقع Phyllodes tumor (benign to borderline) بوده است.  قابل توجه این که در پرونده بیمار ذکر گردیده که درگیری غدد لنفاوی وجود نداشته و تا کنون نیز هیچ گونه گزارشی از عود مجدد در دست نیست. (بیمار به طور مرتب برای check-up به بیمارستان مراجعه می کرده و برای ایشان work-up مناسب انجام می‌شده است و در آخرین تماس که حدود سال 1392 بوده، ایشان tumor-free بوده اند.) پاتولوژیست مسؤول، تشخیص اولیه را بر اساس نمونه frozen "بدخیمی" اعلام کرده و سپس تشخیص قطعی سارکوم فوق الذکر را بعد از mastectomy  گزارش نموده بود.

در صورتی که خطای تشخیص با آزمایشات تکمیلی قابل اثبات باشد، وظیفه اخلاقی چیست؟