English | جستجو | درباره ما | تماس با ما | صفحه اصلی ۱:۴:۵۴ تاریخ: ۷ تیر ۱۳۹۶

جلسه هفتگی ارائه موارد اخلاق پزشکی - ۱۷ بهمن ماه

جراح ارتوپدی در یک بیمارستان آموزشی مشغول به فعالیت است. اکثر وسایل به‌کار رفته (به زبان عامیانه پلاتین) برای درمان شکستگی‌ها خارجی و نتایج درمان با آن‌ها قابل قبول بوده است. وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی طی آیین‌نامه‌ای از پزشکان شاغل در بخش دولتی از جمله بیمارستان‌های آموزشی می‌خواهد که برای تمام شکستگی‌های ناشی از تصادف از وسایل ایرانی استفاده کنند. جراح ارتوپد علیرغم مخالفت اولیه قانع می‌شود که از وسایل ایرانی استفاده نماید. هفته بعد، یکی از همکاران بالینی همان بیمارستان تصادف می‌کند و دچار شکستگی می‌شود. طی تماس تلفنی از جراح ارتوپد خواسته می‌شود که برای درمان شکستگی این همکار حتماً از وسایل خارجی استفاده شود.

- چه هنجارها و قواعد اخلاق حرفه‌ای در این مورد در تعارض قرار می‌گیرند؟

- در صورت مغایرت آیین‌نامه‌ها با استاندارد‌های اخلاق حرفه‌ای چه باید کرد؟

- گزینه منصفانه یا عادلانه در این مورد چیست؟