English | جستجو | درباره ما | تماس با ما | صفحه اصلی ۱۴:۵۴:۱۵ تاریخ: ۳ مهر ۱۳۹۶

جلسه هفتگی ارائه موارد اخلاق پزشکی - ۳ بهمن ماه

خانمی 44 ساله با چاقی مفرط و سابقه دیابت با احساس خستگی زودرس به پزشک متخصص قلب  مراجعه می‌کند؛ پس از معاینه و با توجه به شرایط بیمار، پزشک متخصص قلب درخواست اسكن تاليوم براي بررسي ايسكمي مي‌نمايد، نتيجه اسكن mild ischemia (probably Breast attenuation) گزارش مي‌شود، لذا انجام آنژیوگرافی را برای بیمار صلاح نمی‌داند، و به بیمارتوصیه به مصرف دارو های تجویز شده و کنترل ریسک فاکتورها را می‌نماید. بعد از دو ماه، همسر بیمار با مدارک آنژیوگرافي انجام شده (عروق اپيكارديال نرمال) در  یک بیمارستان خصوصی، مجدداً به پزشک اوليه  مراجعه نموده و اظهار می‌دارد که همسرش پس از انجام آنژیوگرافی در بیمارستان خصوصی دچار نارسایی کلیه شده و در بیمارستان بستری می‌باشد و برای زنده ماندن باید دیالیز شود. همسر بیمار از علت نارسایی کلیه خانمش بی‌اطلاع می‌باشد و برای بهبود خانمش از پزشک متخصص قلب در خواست کمک نموده است.

چالش‌های اخلاقی:

-   مواجهه با خطاي همكار

- مواجهه با بيمار يا همراه بيماري كه مورد خطا واقع شده است.